De behandelaar

Achtergrond

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie waar ik de opleiding tot Integratief Kindertherapeut heb afgerond. Daarvoor heb ik een paramedische opleiding gedaan en heb ik mij in mijn werk kunnen specialiseren in klinisch geneesmiddelenonderzoek. Naast mijn huidige werk in clinical trials heb ik jaren geleden een praktijk voor kindertherapie aan huis gehad. Ik heb gewerkt voor een Jeugd GGZ-instelling in Almere en bij het AMC als project manager, afdeling Kindergeneeskunde.
Nu onze eigen kinderen volwassen zijn, richt ik mij graag op kleinschalige particuliere therapie, alleen gericht op  kortdurende kinderhypnose. Ook heb ik een bijzondere interesse voor hechtingsproblematiek en de hypno-behandeling van moeders na een moeilijke zwangerschap en/of complicaties tijdens de bevalling (zie aparte webpagina).

Aanvullende cursussen en masterclasses:

RINO Jeugd GGZ; Oplossingsgerichte therapie voor  kinderen, jongeren, gezinssystemen
Rouw- en verliesverwerking kinderen
Yogadocent, ademtechnieken, meditaties
Kinderhypnose  Next-Generation Kids (HIN). 
Familiedynamiek Next-Generation Kids;
Hypnose Instituut Nederland; 
Lid van: Association of Prenatal and Perinatal Psychology and Health.  Momenteel bezig met de cursus 'Pregnancy Dialogue Facilitator' (verbinding maken met ongeboren kind).

 
 Kinderhypnotherapie
Juist met de kinderhypnotherapie  kan een kind snel tot de kern van het probleem komen en is het uitgangspunt dat een kind bij bepaalde klachten heel goed in staat is om dit zelf via zijn of haar onderbewuste systeem op te lossen. In veelal drie  sessies kan het kind of de jongere weer zelf verder. Innerlijke belemmeringen en angsten worden weggenomen. 
De therapeut én de ouders thuis, vormen het beste behandelteam ;-)   


EEN REIS NAAR BINNEN!
Keer op keer is het een prachtige innerlijke ontdekkingsreis die ik samen met het kind mag meemaken.  De sessies vinden plaats in een rustige, veilige en fijne praktijkruimte.

 

Tot snel, Angelique Le Grand 

 
PS: Vergeet bij jonge kinderen niet om een lievelingsknuffel mee te nemen. Die mag namelijk ook lekker op de luie stoel gaan liggen!

 Aangesloten bij o.a. Collectief Alternatieve Therapeuten;  : Therapeut nr. 98322023-03-21 
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
Wet Klachten en Geschillen in de Gezondheidszorg (Wkkgz)
Aangesloten bij Klachtenportaal Zorg (Lid 18426- Klachtencommissie Jeugdzorg)
International Coaches Register